Percheziții: Trei bărbați reținuți pentru trafic de droguri

 

Marți, 2 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Galați, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. 

În cauză, s-a reținut că, în perioada aprilie – mai a.c., un bărbat, cu ajutorul altor doi bărbați, ar fi procurat, transportat, depozitat și valorificat către diferiți consumatori, din municipiul Galați, droguri de mare risc (respectiv 330 de comprimate ecstasy, 1,54 grame de amfetamină  și 7,09 grame de 3 – CMC) și droguri de risc (cannabis). 

Ieri, 2 mai 2023, bărbatul a fost prins în flagrant delict în timp ce comercializa prin intermediul unui alt bărbat 130 de comprimate ecstasy, în schimbul a 4.700 de lei. 

Locuințele bănuiților au fost percheziționate și au fost descoperite și ridicate aproximativ 730 de grame de 3 – CMC, 100 de grame de 4 – CMC și 16 grame de cannabis. 

 În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei bănuiți. 

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Galați și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.