Numărul câinilor vagabonzi de pe străzile tecucene pare să fie constant, este de părere primarul Lucian Costin, cu toate că lunar se depun eforturi pentru strângerea lor. O altă problemă privind ecarisajul la Tecuci este amplasarea actuală a padocului.
Cele două situații au fost luate în discuție la ședința ordinară a Consiliului Local Tecuci aferentă lunii aprilie, când s-a vorbit despre mutarea padocului la Ferma 7 vaci. Conform documentație tehnice care există la Primărie, valoarea modernizării padocului se ridica în 2018, atunci când a fost întocmită documentația, la aproximativ 2 milioane de lei, sau 500.000 de euro.
„E o valoare foarte mare. Având în vedere că dl. viceprimar are delegată atribuția pe partea de ecarisaj, aș vrea să port, împreună cu dumnealui, o discuție cu o firmă specializată din jud. Vaslui care prinde aceste animale și care le poate transporta într-un padoc privat. Facem o simulare de calcul pentru a vedea dacă mai este sau nu rentabil să menținem noi, municipalitatea, un serviciu de ecarisaj. Din ce vedem cu toții, deși se prind undeva între 50 – 80 de câini pe lună, numărul câinilor mi se pare că este constant, nu scăpăm de ei. Mai bine plătim o sumă de bani la începutul anului către o firmă specializată, să vină să stea o lună de zile, cu echipe, cu ce trebuie, pe toate străzile, pe toate zonele, să scăpăm de câini”, a declarat edilul Lucian Costin.
Primarul tecucean a precizat că plătim 7 – 800.000 de lei anual pe menținerea serviciului de ecarisaj și nu se vede nici o îmbunătățire. Acesta este de părere că trebuie să schimbăm tehnica.
„Dacă alocăm 2 milioane lei pentru capturare nu ar mai trebui investiți atât de mulți bani pentru un nou padoc. De cealaltă parte, trebuie să se întâmple ceva cu padocul pentru că poziționarea creează foarte mult disconfort cetățenilor din zona respectivă”, a adăugat Lucian Costin.
Ieri, 4 mai, pe strada Gheorghe Petrașcu la fiecare colț erau câte 4, 5 câini, după cum ne scrie o cititoare.
Reamintim tecucenilor, și nu numai, faptul că la Tecuci coordonarea Biroului Ecarisaj din cadrul Direcției de Servicii Publice se află printre atribuțiile viceprimarului Oliwer Drăgan. Responsabilitățile acestuia sunt: Verifică capturarea, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea și controlul bolilor câinilor în adăpost; Verifică întocmirea registrelor speciale privind gestionarea câinilor fără stăpân, revendicările, adopțiile și eutanasierea câinilor; Verifică respectarea programului de către personalul Biroului Ecarisaj; Urmărește încadrarea cheltuielilor în prevederile bugetului aprobat.