Preocupările tinerilor în atenția administrației locale

 

Problemele cu care se confruntă Tecuciul, realizările din ultima perioadă și planurile pentru viitorul orașului au făcut parte dintre subiectele abordate în timpul prezenței primarului Lucian Costin în studioul Reperul Tv. 

Pe parcursul emisiunii a fost abordată deschiderea administrației tecucene către preocupările tinerilor, precum și grija de a-i atrage către activități sportive sau în aer liber. S-a reamintit inaugurarea unui teren de sport la sfârșitul lunii martie, teren realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) în cadrul Clubului Școlar Sportiv situat pe Aleea Ștrandului.  

„Pe lângă acest nou obiectiv care s-a implementat în Tecuci, în luna iunie vom inaugura Stadionul municipal, o altă investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții, care va facilita accesul tinerilor la aceste evenimente sportive. Suntem avansați cu discuțiile pentru construirea unui nou bazin de înot, finanțat tot prin Compania Națională de Investiții, pentru că avem nevoie de cât mai multe obiective care să-i scoată pe tineri din casă”, a declarat edilul Lucian Costin.  

Inevitabil, dialogul s-a îndreptat către finanțarea nerambursabilă obținută pentru crearea celor 8 – 9 km de piste pentru biciclete. Despre acestea am aflat că vor fi realizate atât pe unele artere din oraș, cât și pe digul râului Bârlad.  

„Un avantaj este faptul că avem un dig al râului Bârlad care străbate Tecuciul de la Nord la Sud, acolo unde vom crea o rețea de piste de biciclete într-un areal turistic de recreere. Vorbim de aproximativ 8 – 9 km de piste pe care tinerii se pot recrea”, a menționat edilul.  

Cu această ocazie am aflat faptul că municipalitatea poartă tratative cu școlile din Tecuci pentru a moderniza câteva săli de sport și caută să țină pe timpul verii terenurile de sport deschise.   

 „Una dintre dorințele pe care o am este ca după recepția Stadionului municipal să creăm un Club sportiv municipal care să preia tinerii de la cea mai fragedă vârstă să îi antreneze pe diferite activități, în special fotbal. Vom angaja antrenori speciali pentru aceste activități, vom crea grupe și vom crește astfel încât să putem avea echipă de fotbal în municipiul Tecuci și să o ducem cât mai mult în Liga națională”, a precizat primarul Lucian Costin.   

Celelalte teme abordate pe parcursul emisiunii vor fi subiecte pentru articole viitoare.