Lucrări în parcuri și pe străzile orașului executate de angajații Primăriei – FOTO

 

Sfârșitul lunii aprilie și vremea prielnică a găsit angajații Serviciului Totul Verde din Primăria Tecuci în toiul lucrărilor de cosit iarba și vegetația pe străzile și în parcurile tecucene, precum și la locurile de joacă. Concomitent, au fost pregătite jardinierele pe Strada Mare și amplasate bănci în zona cascadei din Parcul central „A.I. Cuza”. 

 La începutul lunii mai, a început campania de plantare de flori. După finalizarea jardinierelor de pe strada Ștefan cel Mare (Strada Mare) a urmat pregătirea celorlalte locuri pentru plantare, precum și udarea peluzele din oraș pe care a fost însămânțat recent gazon.  

Lucrările de cosit au continuat pe străzile Tecuciul Nou și Ana Ipătescu, iar gardul ce împrejmuiește Parcul central din Tecuci a fost remediat. După o amânare de o zi, din cauza ploii, sâmbătă, 6 mai, toate locurile de joacă din Tecuci au fost închise pentru a fi efectuate tratamentele anti căpușe.  

 În același timp, angajații Direcției Servicii Publice din Primărie lucrau la finalizarea noului iluminatul public din Parcul „Regina Elisabeta”. Investiția a presupus schimbarea întregii instalații subterane și montarea a 120 de noi stâlpi prevăzuți cu corpuri de iluminat eficiente energetic. 

Zilele acestea se depune efort pentru modernizarea locului de joacă din Parcul Regina Elisabeta, loc rezervat copiilor cu vârsta sub cinci ani. Tot în acest parc se amenajează primul spațiu pentru antrenamente fizice de tipul „street workout” din Tecuci. Lista lucrărilor continuă cu reamenajarea locurilor de joacă din Cartierul Nicolae Bălcescu și de pe strada Andrei Șaguna.  

Astăzi, 11 mai, a venit rândul Parcului „Oltea Doamna” pentru cosit și ecologizat. Tot astăzi se continuă și pe strada Ana Ipătescu, iar o echipă lucrează la plantat florile în rondurile din oraș.