Semifinala Campionatului Național de Juniori U17 de la Baia Mare

 

Campionatul Național de Rugby Juniori U17 a continuat astăzi, 14 mai 2023. Echipa CSS Tecuci a întâlnit în semifinală, de la ora 11, echipa CSS 2 CEN Baia Mare. 

Din păcate, echipa CSS Tecuci a pierdut semifinala de la Baia Mare cu 43-0. Partida s-a desfășurat pe Stadionul Săsar 1 din Baia Mare.   

 „A fost foarte greu având în vedere faptul că duminica trecută copiii au trecut la Mare Luptă de Șoimii Dinamo București. Ne rămâne să luptăm împotriva celor de la CSM București, duminica viitoare, pe Arcul de Triumf, bătălie care se va da pentru câștigarea medaliei de bronz. Va fi un meci foarte greu, copiii sunt hotărâți să lupte până la capăt! Nu am motive de supărare, copiii au obținut deja o mare performanță ajungând între primele 4 echipe din România! Felicit copiii pentru efortul depus și mulțumesc, de asemenea, părinților și tuturor celor care au crezut în noi!”, a declarat pentru publicația noastră antrenorul Genu Popa. 

Performanța jucătorilor tecuceni de a se situa între primele 4 echipe pe țară este una meritorie dacă ținem cont și de faptul că echipa este formată din sportivi selectați din comunele limitrofe. Prin comparație, celelalte echipe au jucători aduși din mai multe orașe, cărora le asigură masă, școală și cazare. La Tecuci nu există astfel de condiții, statutul clubului fiind unul de club formator, copiii fac performanță pentru a ajunge la cluburile puternice financiar din țară.  

„Rugbiului tecucean are o tradiție de peste 70 de ani, iar noi, cei care ne ocupăm de acest sport minunat, avem datoria să-l ducem mai departe. O vom face cu mare drag și simț de răspundere, pentru acești copii, pentru istoria rugbiului tecucean”, a mai adăugat prof. Genu Popa. 

Echipa de rugby CSS Tecuci U17 este formată din jucătorii: Florin Vasilache, Cătălin Dănăilă, Adrian Drăgan, Daniel Andreșescu, Marius Lupu, David Anton, Luca Rogoz, Florin Manole, Viorel Nițu, Andrei Carp, Daniel Ambrose, Giorgian Amăriuței, Ionuț Enea,  Andrei Zlătaru, Cosmin Toma, Bogdan Blaga, Ionuț Rață, Denis Stoleru, Cosmin Iancu, Gabriel Lazăr, Cristi Cernat, Andrei Coman Robert Codrianu. Antrenorul echipei tecucene este Genu Popa.   

Următorul meci va fi duminica viitoare împotriva CSM București, partidă care va conta pentru medalia de bronz. Succes!