Conflict între trei eleve. Mama uneia dintre ele a fost reținută

 

Miercuri, 10 mai 2023, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată privind faptul că pe strada Costache Racoviță ar fi avut loc o agresiune fizică între trei tinere, eleve în cadrul a două unități de învățământ situate în imediata apropiere. Polițiștii au stabilit faptul că în timpul pauzei dintre orele de curs, mai mulți elevi ar fi ieșit în afara celor două unități de învățământ care sunt situate pe strada Costache Racoviță, în zona unui bloc de locuințe.   

În acest loc s-au întâlnit și trei adolescente, două de 15 ani și una de 14 ani, eleve. Între cele trei a avut loc o discuție în contradictoriu, în urma căreia s-ar fi agresat fizic și și-ar fi adresat cuvinte și expresii vulgare. În zona respectivă a venit și mama uneia dintre minore, o femeie în vârstă de 38 de ani, care ar fi lovit-o cu palma în zona feței de mai multe ori pe cea de 14 ani.  

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările au fost continuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident, precum și gradul de participare al fiecărei persoane. 

În urma activităților investigative și de cercetare s-a dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de astăzi, 15 mai 2023, după administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a femeii cu vârsta de 38 de ani. Mâine, 16 mai, persoana în cauză va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunerea luării unei măsuri preventive, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 

Știrea inițială.