Două persoane rănite după ce a pierdut controlul mașinii într-o curbă

 

Vineri, 12 mai 2023, în jurul orei 21:10, pe DJ 251C, în interiorului comunei Smulți, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite. 

Din verificările preliminare, precum și după efectuarea cercetării la fața locului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 62 de ani, conducea un autoturism pe drumul menționat. Pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un alt autoturism, staționat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile. 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum și a unui alt bărbat, aflat pe bancheta față dreapta, ambii fiind ulterior transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

La testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, bărbatului de 62 de ani i-au fost recoltate și mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.