Școala Gimnazială „Sf. Stelian” Umbrărești – Deal lansează proiectul „Lectură și emoții”

 

În perioada mai – iulie 2023, la  Școala Gimnazială „Sf. Stelian” Umbrărești – Deal, județul Galați, se desfășoară proiectul „Lectură și emoții”, realizat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  

Proiectul are drept scop realizarea unor activități recreative care să susțină elevii în vederea creșterii succesului școlar al acestora. Astfel că, prin intensificarea proiectelor în domeniul educației și prin dezvoltarea unor activități de calitate se urmărește încurajarea și motivarea  elevilor pentru a depăși mai ușor problemele afective generate de pandemie. Începând cu luna martie 2020, sistemul de învățământ a suferit schimbări semnificative, impuse de necesitatea adaptării elevilor și a cadrelor didactice la noile reguli sanitare. Aceste schimbări au generat o varietate de nevoi, reale și prioritare în contextul actual, care vizează procesul educațional. 

 Proiectul „Lectură și emoții” răspunde nevoii de achiziționare de cărți destinate copiilor și de amenajare a unei minibiblioteci în fiecare sală de clasă, astfel încât elevii să fie mult mai aproape de universul fascinant al cărților. Activitățile proiectului sunt variate și urmăresc îmbunătățirea exprimării orale și scrise a elevilor, dezvoltarea unor abilități de viață prin intermediul lecturii, dar și  implicarea în activități educative care să contribuie la creșterea stării de bine.  

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă. 

„Prin astfel de acțiuni credem că vom oferi elevilor oportunitatea de a avea acces la o educație de calitate și de a descoperi bucuria lecturii, contribuind astfel la formarea lor ca indivizi bine pregătiți și deschiși către cunoaștere”, a declarat Monica Babeș, coordonatoarea proiectului. 

 

Contact 

Babeș Monica, Director – 0765.321.512, [email protected] . 

  

Descrierea organizației 

Școala Gimnazială „Sf. Stelian” este situată în comuna Umbrărești, satul Umbrărești-Deal, la 15 kilometri de orașul Tecuci și are în componență Grădinita cu Program Normal Umbrarești-Deal, Grădinita cu Program Normal Torcești și Grădinita cu Program Normal Salcia.