Panouri fotovoltaice prin Agenția Fondului de Mediu

 

Tecucenii care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pot depune solicitări în acest sens pe data de 9 iunie, începând cu ora 10, pe platforma electronică a Agenției Fondului de Mediu (AFM). 

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va putea fi accesat în zilele de 9, 12 și 13 iunie 2023 în Regiunea Sud Est. Pentru judeţele Galați, Buzău, Constanţa, Brăila, Vrancea şi Tulcea care fac parte din această regiune este alocată suma de 212.400.000 lei. 

„Este o șansă de care mi-aș dori să profite cât mai mulți tecuceni, pentru că beneficiile sunt multiple. Mă bucur că și în acest an premierul Nicolae Ciucă (PNL) și AFM au alocat resursele necesare pentru implementarea acestui program de succes”, a menționat primarul Lucian Costin. 

Unitățile de cult din toate regiunile pot accesa aplicația în zilele de 27, 28 și 29 iunie 2023. Pentru acestea este alocată suma de 17.500.000 lei. 

Documentele necesare sunt: 

– actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie; 

– certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie; 

– certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie; 

– extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie; 

– copia cărţii funciare colective, din care să rezulte maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care adunate să fie egale cu un întreg, în cazul imobilelor – construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală. 

Solicitanții persoane fizice se pot înscrie în aplicația informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice accesând linkul https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ , conform calendarului publicat: https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2023/calendar-fotovoltaice2023_05_03.pdf . Pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice se recomandă accesarea linkului https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ și de pe pagina de facebook AFM – https://www.facebook.com/profile.php?id=100064892042624 .  

Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare. Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicație. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicație nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.