Lumea minunată a copilăriei de 1 Iunie la Tecuci – FOTO

 

Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, a debutat la Tecuci cu inocență, jocuri, veselia copiilor. De la ora 9,30 Parcul „Regina Elisabeta” a fost invadat de copii însoțiți de părinți, bunici, aleile și gazonul fiind pregătite cu spații destinate celor mici, cu diverse trasee pentru jocuri interesante, loc de pictură dotat, standuri cu acadele, baloane, loc de cros, trasat și colorat, spații cu măsuțe și pături pentru puțină recreere la umbră ș.a. 

Evenimentul a fost organizat de Primăria Tecuci și Casa de Cultură, având sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Galați, Poliției Locale Tecuci, Poliției Române – Biroul Rutier Tecuci, ISU – care au avut etalate în stradă autovehiculele de muncă precum și instrumentele desfășurării acțiunii, toate fiind prezentate copiilor. 

Pentru început au poposit în parc și pe scenă personajele preferate din filmele lui Walt Disney, Pyk și POC, Event Planner creând o atmosferă de basm, interacționând cu publicul, având momente de animație. S-a trecut la ședințe foto, facepainting, concurs Abracadabra, în timp ce alții își etalau talentele picturii în natură pe o imensă rolă de hârtie pe lungimea unei alei. Jocurile erau dirijate de membrii Clubului Excelsior al Muzeului tecucean. Au urcat pe scenă partenerii lui Pyk si POC, clovnii Don Bosco din Bacău, a prezentat momente de magie iluzionistul Gabriel d’Argento. Au fost derulate  concursuri și activități interactive, cursa colorată cu praf fiind distracția principală a copiilor. Organizatorii au premiat copiii cu 300 de medalii și 600 „Diplome de copil minunat” pentru participarea la activitățile de 1 Iunie. 

Între timp, pe scena frumos ornată prezentatorul Mihail Vasilache introducea interpreții Casei de Cultură și ai Trupei Ezza Music Tecuci, coordonați de prof. Claudiu Vișan, coregraf Nicoleta Cucoaneș, instructor Rodica Bunu. 

 Astfel, au încântat cu diverse melodii interpreții: Mistreț Geta, Vasilache Andrea, Donu Geta, Curcă Nora, Firu Andreea, Vîrlănuță Daria, Bulai Adrian, Ghiorghiu Nikolas, Stan Rebeca, Chiforiuc Rebeca, Drăghici Maia, Iftimie Anais, Crăciun Diana, Apostu Irina, Negoiță Daria, Ariton Maria, Stârparu Adriana, Lupu Elena, Ursu Antonia, Tătaru Daria, Zaharia Sara, Tonu Cristina, Bulancea Ana Maria. Trupa Dance Mini Dolls a dansat, apoi a fost rândul Trupei Ezza Music să evolueze. 

În deschidere a încântat cu saxofonul Nikolas Ghiorghiu, urmat de Alina Trifan la chitară solo, Rodica Vlad Baltă cu bass, Andrada Iorga la clape, Cristian Zlat chitară armonie, Ștefan Pohrib la tobe, Andrei Țocu tobe, Nikolas Ghiorghiu tobe. Soliștiii Trupei Ezzo care au cântat cu patos sunt: Andra Druță, Daria Hîncu, Miruna Epure, Cezar Popa, Alessia Mărmureanu. 

 „Fiecare copil este unic și special, iar în inima noastră toate culorile și toate visele se împletesc într-un dans al fericirii. Să fim un exemplu de iubire și acceptare, să ne strângem mâinile în semn de unitate și să demonstrăm că dragostea și prietenia nu cunosc bariere. Să fim mereu alături de copii noștri, să îi ghidăm, să îi susținem și să le oferim o lume în care să crească și să prospere. Așadar haideți să ne bucurăm de Ziua Copilului cu zâmbete și veselie, cu joacă și aventură, pentru că fiecare copil merită să se simtă iubit și apreciat în această zi și în fiecare zi a vieții sale”, a fost mesajul prezentatorului Mihail Vasilache la început de manifestare și exact aceasta s-a întâmplat.  

A fost o zi magică a copilăriei. Felicitări participanților, mulțumiri organizatorilor pentru ocazia de a celebra inocența copiilor! 

 

Galerie foto: