Duminică, 4 iunie, este prima zi de Rusalii iar luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii – Sfânta Treime. Pogorârea Duhului Sfânt (Rusaliile) este celebrată la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului.
Luni, de Sfânta Treime, tecucenii și credincioșii din multe zone apropiate merg la hramul care se desfășoară la Mănăstirea „Sfânta Treime” din pădurea de la Buciumeni.
Mănăstirea Buciumeni se află în localitatea cu același nume și a fost declarată monument istoric, fiind unul dintre cele mai vechi locașuri de cult ale județului Galați. Primele urme ale vieții monahale de aici dăinuie din secolul al XVI-lea. Două secole mai târziu se ridica o mică biserică de lemn la inițiativa unor călugărițe, care ulterior a fost strămutată în cimitirul Mănăstirii Bogdana.
Apoi, o perioadă a funcționat ca metoc al mănăstirii Văratec, însă între 1840-1844 s-a construit biserica din prezent. În 1860 schitul este desființat, iar spre finalul secolului este reabilitată și pictată la inițiativa episcopului Melchisedec al Romanului. Trece cu greu prin intemperiile istoriei (mai ales de regimul comunist) și ale naturii (cutremure), urmând ca după 1990 să înflorească viața monahală a mănăstirii.
Este situată într-un loc pitoresc, plin de natură și de liniște. Aici viețuiește o obște de maici, iar biserica poartă două hramuri: „Sfânta Treime” şi „Acoperământul Maicii Domnului” (1 octombrie).
A devenit tradiție ca mulți tineri din liceele Eparhiei Dunării de Jos să-și îndrepte pașii către codrii Buciumenilor în zi de hram, pentru participare la Sf. liturghie și dialogurile din pădurea cu tei.