Kramer contra Kramer: Grevă în curtea Spitalului ori în stradă?

 

Joi, 15 iunie 2023, Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat că pichetează unitățile sanitare. 

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță continuarea programului de proteste stabilit anterior, cu două noi acțiuni: 

„Joi, 15.06.2023, în intervalul orar 12 – 12.30 se va desfășura pichetarea unităților sanitare. Protestul se desfășoară fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări. 

Tot joi, 15.06.2023, lansăm protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază). Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona”, se arată în comunicatul Federației SS. 

La Tecuci, Federația „Solidaritatea Sanitară”, prin președinte Sevastița Manole, a făcut o adresă în care a anunțat intenția managerului Spitalului „Anton Cincu”, Valentina Kramer, dorind ca împreună să se stabilească perimetrul desfășurării protestului. Chiar dacă adresa a fost trimisă de miercuri dimineață managerului, acesta din urmă nu a vrut să își facă timp pentru dorința sindicaliștilor tecuceni – angajați în sistemul de sănătate. Mai e puțin timp până la protest iar membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” Tecuci nu știu unde vor desfășura acțiunea. În caz că managerul nu le răspunde până mâine dimineață, să stabilească un loc din cadrul unității sanitare, aceștia vor fi nevoiți să protesteze în stradă, în fața Spitalului.