Ateneul tecucean nu e în vacanță, își continuă seria de recitaluri – FOTO

 

Vineri, 23 iunie 2023, Ateneul Fundației Pelin a găzduit un nou și reușit recital de pian susținut de apreciata pianistă Lidia Ciubuc.  

 Aceasta a studiat pianul și compoziția la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău și apoi a absolvit studiile de licență și master la Facultatea de compoziție din cadrul Conservatorului din București, unde în paralel a urmat și Facultatea de pian. În anul 2019, a absolvit Masterul nivel II în compoziție la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano sub conducerea unor compozitori celebri, absolvind apoi și studiile de master la pian la Secțiunea Interpretare solistică și concertistică la renumitul Conservator „Gaetano Donizetti” din Bergano. A participat la numeroase concursuri de masterclass de pian și compoziție cu profesori din Franța, Japonia, Rusia, Italia, SUA, Polonia, Suedia, Olanda, Australia și România. 

Din anul 2014, este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova și din anul 2017 este numită și în Consiliul de conducere. 

 A compus până acum peste 60 de lucrări muzicale de diferite genuri – muzică de cameră, simfonică, vocal-instrumentală, corală și chiar muzică pop și ambientală. Din septembrie 2020 activează și la postul public Radio Moldova și Radio Moldova muzical unde a realizat în jur de 150 de emisiuni muzicale. 

În programul de acum prezentat pe scena Ateneului din Tecuci ne-a încântat cu piese realizate de renumiții compozitori Johannes Brahms, Ludwing Van Beethoven, Franz Schubert, Frederic Chopin, Ciprian Porumbescu, Lidia Ciubuc, dar și din repertoriul regretatului instrumentist Johnni Răducanu, recunoscut ca pianist, contrabasist, compozitor, aranjor și chiar conducător de formații. 

În final, am audiat un sensibil vals din repertoriul celebrului compozitor Aram Haciaturian. 

 Recitalul a fost mult timp apaludat în final de spectatorii prezenți în sală dar și la balconul Ateneului, interpreta inclinându-se în fața acestuia și spunând – „Aduc mulțumirile mele dv., spectatorilor prezenți, dar și gazdei Doru Eugen Pelin, pentru tot ce face în acest oraș pentru artă și cultură!”. 

Aducem și noi, acum, aceleași mulțumiri și îi dorim în continuare mult succes în tot ce interprinde! 

 

Iancu Aizic 

 

 

You cannot copy content of this page