Patru persoane transportate la spital și trei autovehicule distruse după o ciocnire în lanț

 

Vineri, 23 iunie 2023, în jurul orei 17:20, pe DJ 251, în imediata apropiere a localității Schela din județul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia au fost rănite 4 persoane. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 36 de ani din municipiul Bârlad, județul Vaslui, conducea o autoutilitară dinspre comuna Slobozia Conachi către comuna Schela. Într-o curbă periculoasă la dreapta, ar fi pierdut controlul volanului și a pătruns pe sensul opus de mers unde a lovit frontal o altă autoutilitară, condusă în mod regulamentar de un bărbat de 31 de ani, din direcție opusă. 

În urma impactului, primul autovehicul a fost proiectat într-un autoturism care era condus de o femeie cu vârsta de 50 de ani, aflat tot pe sensul opus de mers, cu direcția către comuna Slobozia Conachi. 

Toate autovehiculele implicate au fost avariate și au fost rănite 4 persoane, fiind vorba de doi dintre conducătorii auto, bărbatul de 31 de ani și femeia de 50 de ani, un minor cu vârsta de 2 ani și 11 luni care se afla pasager în primul autovehicul și un bărbat de 39 de ani, pasager în cel de-al doilea autovehicul. Persoanele rănite au primit îngrijiri la fața locului și apoi au fost transportate la spital de către echipajele de la ambulanță. 

Toți conducătorii auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în toate cele 3 cazuri. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier, se arată în comunicatul IPJ Galați.