Informare privind chemarea pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor cu domiciliul pe raza județului Galați

 

Centrul Militar Județean Galați „General Alexandru Cernat” desfășoară, începând cu luna iulie, activități de actualizare a bazelor de date cu rezerviștii militari care au domiciliul pe raza județului Galați, care vor include și transmiterea, pentru o parte dintre aceștia, a unor ordine de chemare la centrul militar, pentru clarificarea situației militare. 

Această activitate se realizează periodic, în baza prevederilor Legii 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne și nu este în niciun fel influențată de situația de securitate din proximitatea României.  

Activitatea de chemare a rezerviștilor pentru clarificarea situației militare s-a desfășurat și în anii precedenți, este determinată de necesitatea efectuării înlocuirilor periodice a personalului militar din rezerva operațională, ocazionată de trecerea acestuia în retragere și are drept scop întinerirea rezervei operaționale. 

Având în vedere cele precizate mai sus, transmitem cetățenilor județului Galați că nu sunt motive de îngrijorare, iar activitatea se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu. 

În acest sens, așteptăm militarii rezerviști, cu toată disponibilitatea instituțională, la ora și la  adresa indicată în ordinul de chemare pentru clarificarea situației militare, activitate care durează nu mai mult de 30 de minute. 

De asemenea, informăm cetățenii cu obligații militare că neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare constituie contravenție și se sancționează conform art. 80 și 81 din Legea 446/2006. 

 

Centrul Militar Județean Galați  

„General Alexandru Cernat”