Au încercat să fenteze legea dar s-a sfârșit prost. Un motociclist a ajuns la spital iar șoferul după gratii

 

Marți, 27 iunie 2023, în jurul orei 23, pe strada Domnească din Galați a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit că un tânăr cu vârsta de 21 de ani, din Galați, conducea un autoturism pe strada Domnească, dinspre strada Bolintineanu. Atunci când a ajuns în dreptul campusului studențesc ar fi virat la stânga fără să acorde prioritate de trecere unei motociclete, care era condusă din sens opus de un bărbat de 30 de ani, astfel că a rezultat un impact între cele două autovehicule. 

În urma evenimentului rutier motociclistul a fost rănit grav. După ce i-a fost acordat primul ajutor la fața locului de către echipajele medicale de la ambulanță, a fost transportat la spital. 

Inițial, la sosirea polițiștilor, o altă persoană a declarat faptul că se afla la volanul autoturismului, fiind vorba de un tânăr de 18 ani. Acesta deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. A fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Ulterior, polițiștii au stabilit faptul că la momentul producerii accidentului rutier la volan s-a aflat de fapt tânărul de 21 de ani, persoană care avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a fost testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de droguri, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. De asemenea, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

După administrarea materialului probator în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 21 de ani. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive. 

 

Update: După prezentarea conducătorul auto la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.