Rotary Construct SRL, firma de casă a PSD, inamicul public al tecucenilor

 

Exasperat, primarul Lucian Costin recurge la măsuri extreme 

Profund nemulțumit de proasta calitate a lucrărilor executate de Rotary SRL, dar și de întârzierea termenelor de finalizare, primarul Lucian Costin a decis amplasarea unor bannere prin care îi informează pe tecuceni despre situația reală. Numeroase proiecte de investiții, în special asfaltarea unor străzi, sunt blocate de șantierele abandonate ale Rotary SRL, firmă care a cauzat un adevărat dezastru în oraș. 

Costin nu se ferește să acuze direct firma Rotary SRL și pe Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, și etichetează întreaga nenorocire ca „indolență și bătaie de joc” la adresa unui oraș întreg.  

Contactat, primarul Lucian Costin a declarat că a recurs la această soluție, într-o ultimă încercare de a-i determina pe cei responsabili să finalizeze lucrările începute, la standardele asumate.  

 „Răbdarea mea și a tecucenilor a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Am încercat toate căile posibile. Am crezut că dialogul va rezolva această situație. Din păcate, doar promisiuni din partea celor de la Rotary SRL. Am trecut apoi la amenzi, zeci, sute de amenzi aplicate de Poliția Locală. Nici de această dată nu au dat nici cel mai mic semn că sunt interesați să rezolve problemele pe care le-au cauzat Tecuciului. Aceste bannere, pe care mi le asum deschis, spun adevărul, iar tecucenii trebuie să știe: Rotary SRL este o firmă neserioasă, la Tecuci lucrează în baza unei autorizații de construcție emisă de președintele Consiliului Județean, Costel Fotea. De la Galați, acesta nu a făcut nimic pentru a încerca remedierea întreagii situație, deși este direct răpunzător. În concluzie, domnul Costel Fotea și firma Rotary SRL țin pe loc și blochează dezvoltarea Tecuciului, al doilea municipiu din județul Galați”, a precizat Lucian Costin.  

Primarul Tecuciului a mai adăugat că nu se va opri aici, următorul pas este depunerea de plângeri penale la adresa Rotary Construct SRL. „Această firmă nu doar că a abandonat lucrările, dar există serioase suspiciuni cu privire la respectarea proiectelor tehnice. Acolo unde au finalizat au și început să apară probleme, pământul s-a lăsat, asfaltul s-a crăpat. Instituțiile statului trebuie să verifice toate aceste lucrări, mai ales că vorbim de fonduri europene”, a mai precizat Costin. 

Scurt istoric   

 Prin Hotărârea nr. 114 din 27 octombrie 2016 a fost aprobat Studiul de fezabilitate şi Indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Galaţi în perioada 2014 – 2020”.  

Prin Hotărârea nr. 151 din 28 noiembrie 2016, Consiliul local Tecuci aprobă punerea la dispoziţia Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în judeţul Galaţi în perioada 2014 – 2020 a terenului pentru reabilitarea şi construirea investiţiilor aferente acestuia. Anexa conţine 121 de străzi din municipiul Tecuci.   

Prin Hotărârea nr. 175 din 29 decembrie 2016, Anexa 1 din HCL nr. 151 din 28 noiembrie 2016 se modifică. La Proiectul SC Apă Canal SA sunt adăugate alte trei străzi, numărul străzilor din Tecuci puse la dispoziţie ajungând la 124.  

Prin Hotărârea nr. 89 din 27 aprilie 2017, se modifică termenul la care proiectul se consideră implementat, costurile sunt actualizate, iar valoarea totală a investiţiei devine 11.535,470 mii euro, mai precis 11.535.470 euro, peste 11,5 milioane euro, fără TVA.