Depistați la volan sub influența alcoolului sau cu permis fals

 

Sâmbătă, 1 iulie 2023, în jurul orei 18:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat un bărbat cu vârsta de 44 de ani din comuna Umbrărești în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului, pe drumul comunal 48, în interiorul localității de domiciliu. 

La testarea alcoolscop, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,48 de mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Luni, 3 iulie 2023, în jurul orei 15:50, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în trafic, pe DJ 251, un autoturism care era condus de un bărbat cu vârsta de 42 de ani, din Matca. 

La testarea alcoolscop, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,44 de mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cazuri au fost întocmite un dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Tot luni, în jurul orei 21, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în trafic, pe DJ 251, un autoturism condus de un bărbat cu vârsta de 47 de ani, din comuna Cudalbi. 

După verificarea documentelor, s-a constatat faptul că permisul de conducere prezentat este fals, iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar permisul fals de conducere a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, transmite IPJ Galați.