IGSU: Ce să nu lăsați niciodată în mașină pe timpul caniculei

 

În condițiile unor temperaturi deosebit de ridicate care se înregistrează în toată țara, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu câteva sfaturi, pentru a evita producerea unor tragedii. 

Copiii mici lăsați singuri în mașini sunt expuși riscului de hipertermie (supraîncălzire), deoarece nu își pot regla temperatura corpului la fel de repede ca adulții. Starea de sănătate a unui copil mic blocat într-o mașină fierbinte se poate deteriora în câteva minute, așa că nu ar trebui să fie lăsat niciodată singur – nici măcar un minut. 

Animalele de companie nu trebuie lăsate singure într-un vehicul niciodată, mai ales în zilele caniculare. 

Când temperatura de afară este foarte ridicată, anumite obiecte uitate în autovehicule pot provoca daune și îi pot răni pe ocupanți. 

Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții. 

La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor. 

Gelul antibacterian conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze. 

Fiți prevăzători, pentru binele vostru și al celor dragi! Comportamentul preventiv salvează vieți și bunuri, transmite IGSU. 

 

You cannot copy content of this page