Matca: Sub influența alcoolului sau cu permis fals la volan

 

Joi, 13 iulie 2023, în jurul orei 6:24, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit pe raza comunei Matca un autoturism care era condus de un bărbat cu vârsta de 58 de ani, din localitate. 

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

La scurt timp, în jurul orei 6:44, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat tot pe raza comunei Matca un bărbat de 37 de ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul. 

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, este fals. 

Permisul de conducere a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, fals și uz de fals, transmite IPJ Galați.