IPJ Galați: Campanie de informare privind noile reglementări legislative

 

Continuă campania de informare pe tema recentelor modificări ale Codului Penal în ceea ce privește consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto.  

Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.  

Astfel, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 213/2023  nu mai poate fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârșită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere valabil sau a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. 

 Pentru creșterea gradului de conștientizare, pe parcursul săptămânii, polițiștii rutieri și de prevenire, cu sprijinul specialiștilor Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați, au desfășurat activități de informare adresate șoferilor, în diverse puncte de pe raza municipiul Galați.  

Cei aflați la volan au primit din partea polițiștilor atât materiale promoționale, cât și recomandări specifice unei conduite rutiere preventive, transmite IPJ Galați. 

 

You cannot copy content of this page