Absenți nemotivat de la proiecte vitale pentru Tecuci

 

Joi, 10 august 2023, la Casa de Cultură a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local Tecuci, întâlnire care a fost anunțată în data de 25 iulie, în cadrul ședinței ordinare. Cu toate acestea, în sală au fost prezenți doar 10 consilieri locali din 19 în funcție, absenții lipsind nemotivat.  

Pe ordinea de zi s-au aflat proiecte vitale pentru dezvoltarea municipiului și pentru creșterea nivelului de trai al contribuabililor tecuceni. Consilierii locali au fost chemați să se pronunțe pentru construirea de locuințe destinate tinerilor, modernizarea străzilor, sau crearea pistelor de biciclete pentru încurajarea transportului verde.  

 „Îmi doream să fie în sală și ceilalți consilieri locali, dar absența demonstrează cât de mult își doresc dezvoltarea acestui oraș și cât de mult își doresc să se întâmple lucruri bune pentru cetățeni. Ceea ce vedeți acum, prezența a 10 consilieri locali din 19, înseamnă că PSD își bate joc de locuitorii municipiului, mai ales că vorbim de modificarea unei HCL privind asfaltarea unui număr de peste 23 de străzi din Tecuci. Această modificare nu a survenit pentru că își dorește primarul sau cineva din aparatul de specialitate ci pentru că cei de la Ministerul Dezvoltării au solicitat să facem unele ajustări la acest proiect pentru a putea da drumul cât mai repede la aceste asfaltări.  

Nu îi interesează pe acești colegi ai noștri despre asfaltarea din Tecuci, sau că astăzi am votat un proiect foarte important despre transmiterea unui teren pentru construcția de blocuri ANL la fostele unități militare. La fel de mult, prin absență, îi interesează și proiectele cu finanțare nerambursabilă, școli, și alt proiect privind realizarea unor piste de biciclete”, a declarat la finalul ședinței primarul Lucian Costin.   

În ciuda deselor absențe în masă de la ședințe ale unor consilieri locali PSD și UIPT, aceștia nu se sfiesc să declare faptul că de fiecare dată au votat toate proiectele de interes public. Așa cum am putut vedea cu toții, deși au fost anunțați cu două săptămâni înainte, aleșii tecucenilor nu s-au prezentat nici de această dată, așa cum nu au fost prezenți în dese rânduri din actualul mandat legislativ.

Absenți nemotivat la ședința de ieri au fost: Mirela Paraschiv, Remus Pascal, Lucian Pădure-Arghire, Cosmin Miron, Dorin Miron-Dumitrescu, Florin Grama, Tudor Cîmpanu, Oliwer Drăgan, Felomela Pleșu. Consilierii locali respectivi au fost aleși pe listele PSD și UIPT.

Proiectele aflate pe ordinea de zi au întrunit numărul de voturi necesare și au fost adoptate. Rămâne dezamăgirea faptului că în Consiliul Local au ajuns consilieri al căror interes este diferit de cel al tecucenilor.