Școala de Vară „Personalități ale României”, ediția a II-a, 1-2 septembrie 2023

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci în parteneriat cu Primăria Municipiului Tecuci, Muzeul Vrancei și Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați organizează în perioada 1-2 septembrie 2023, începând cu ora 10 – ediția a II-a a Școlii de Vară având tematica „Personalități ale României”. 

Evenimentul va fi moderat de managerul muzeului Daniel Dojan și va cuprinde următoarele prezentări: 

1 Septembrie 2023  – începând cu ora 10 

Școala de Vară 2022

 – Muzeograf Dr. Florin-Daniel Mihai – Muzeul Vrancei – Tema: Spionajul în timpul Războiului pentru Întregirea Neamului (1916-1919): activitatea grupului Chilian 

– Muzeograf Iliescu Ionuț, șeful secției de Istorie în cadrul Muzeului Vrancei – Tema: Maiorul Gheorghe Pastia (1847-1929), ctitorul Teatrului și Ateneului Popular din Focșani 

– Muzeograf Racoș Mădălina – Muzeul Vrancei – Tema: Generalul Alexandru Mărgineanu – reconstrucția satului Mărăști. 

În aceeași zi va fi lansată lucrarea „Nicu Mircea – Arheologica” editată de muzeul tecucean la 7 ani de la trecerea la cele veșnice a fostului director și împlinirea a 80 de ani de la nașterea sa. Au fost adunate în paginile acestei lucrări toate articolele publicate de regretatul arheolog, iar realizarea ei a fost coordonată de muzeograf Dr. Paul Ciobotaru și muzeograf Daniela Alecsă. 

2 Septembrie 2023 – începând cu ora 10 

Școala de Vară 2022

 – Muzeograf dr. Bodea Valentin – Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați – Tema: Priorități edilitare ale primarilor orașului Galați (1920 – 1930) 

– Muzeograf Alecsă Daniela – Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci – Tema: Ștefan Corodeanu, dascăl de vocație. 

De asemeni, la finalul fiecărei serie de prezentări vor avea loc sesiune de întrebări, dialog cu participanții cât și proiecția unor filme documentar-istorice legate de personalități de seamă ale României. 

Locurile sunt limitate. Pentru înscriere, puteți transmite pe e-mailul muzeului [email protected] datele necesare: numele, prenumele, școala și numărul de telefon. Datele pot fi trimise și pe pagina de facebook sau pe contul de instagram al muzeului – Muzeul Teodor Cincu. 

Vă așteptăm cu drag! 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci