Final de proiect ERASMUS + la Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci

 

Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci  anunță finalizarea  proiectului cu titlul: „Formare în domeniul agriculturii sustenabile pentru viitorii fermieri români”, din cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, domeniul Formării Profesionale – VET. 

Număr proiect: 2022-1-RO01-KA122-VET – 000075216 

Durata proiectului: 16.08.2022 – 15.08.2023 

Buget aprobat: 84.369 Euro 

Proiectul a urmărit  îmbunătățirea și dezvoltarea:  

 – competențelor profesionale, competențelor transversale și a capacității de integrare într-un context european de lucru pentru  25 elevi de clasa a X-a, domeniul de pregătire – agricultură, participanți la mobilitate  

– capacității profesionale pentru  4 cadre didactice de specialitate – profesori VET – domeniul agricultură  

– competențelor manageriale pentru director. 

Partenerul  de proiect (organizația de primire) a fost Liceul Green Academy din Aarhus, Danemarca, unitate școlară de dimensiuni medii ce oferă formare profesională în domeniile: agricultură, mașini agricole, producție în seră, grădinărit, producție legume/flori și îngrijirea animalelor. 

Tipurile de mobilități desfășurate prin proiect au fost: 

 – un stagiu de practică pentru 25 elevi ai școlii noastre, din clasa a X a, domeniul agricultură, stagiu care a avut loc în perioada 7-23 noiembrie 2022 

– job-shadowing pentru directorul școlii și pentru 4 profesori de specialitate, de pe domeniul agricultură, în perioada 5-9 decembrie 2022. 

Proiectul „Formare în domeniul agriculturii sustenabile pentru viitorii fermieri români” a ajuns la final însă conștienți fiind de importanța pe care o au mobilitățile Erasmus+ în dezvoltarea profesională și personală a elevilor și profesorilor din școala noastră vor urma noi experiențe inedite de învățare.  

Felicitări elevilor și profesorilor participanți la mobilități, profesorilor însoțitori precum și tuturor celor implicați, pentru munca depusă în cadrul acestui proiect! Felicitări Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci! Felicitări Green Academy Aarhus, Danemarca!