Transport gratuit pentru pensionarii din Tecuci

 

Printre promisiunile actualei administrații s-a aflat și acordarea de gratuități la transportul în comun elevilor și pensionarilor din Tecuci. Pentru acordarea facilităților Primăria trebuia să dețină mijloacele necesare astfel încât să asigure transportul public de persoane. 

Achiziția de autobuze a fost un prim pas în această direcție. A urmat delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în Tecuci către Compania de Utilități Publice. Începând cu 19 aprilie 2023, primii 413 elevi care au făcut solicitări au putut circula gratuit de la domiciliu la școală și retur. 

În acest context, un nou proiect vine în ajutorul persoanelor defavorizate. „Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării de facilități la transportul public local pe mijloacele de transport în comun efectuat de către operatorul Compania de Utilități Publice Tecuci SRL și aprobarea Procedurii de acordare a acestor facilități pentru anumite categorii de pensionari cu domiciliul stabil în Municipiul Tecuci” se află la mapa consilierilor locali pentru ședința programată marți, 29 august 2023.   

Astfel, pensionarii cu un venit net din pensie de până la 2000 lei/lună inclusiv, având domiciliul stabil în Tecuci, vor beneficia de gratuitate pentru zece călătorii pe lună, dus-întors, pe toate traseele de transport public local. Transportul se va efectua în baza cardului de transport personalizat, netransmisibil, vizat de către Direcția de Asistență Socială Tecuci.