La volan fără permis și sub influența alcoolului

 

În cursul nopții de 2/3 septembrie 2023, în jurul orei 00:30 polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Matca. Acesta conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul. 

Duminică, 3 septembrie, în jurul orei 16:30, un bărbat, cu vârsta de 65 de ani, din comuna Matca, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă, din localitatea de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cei doi conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

În cazul tânărului de 22 de ani, s-a adăugat și infracțiunea de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, transmite IPJ Galați. 

 

You cannot copy content of this page