Început de an școlar: Investiție finalizată la Școala „Dimitrie Sturdza”

 

În data de 23 iunie 2021, a fost dat ordinul de începere pentru lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Tecuci. La aceeași dată amplasamentul a fost predat către constructor. 

 Executanţii proiectului „Reabilitare clădire Şcoala Dimitrie Sturdza monument istoric, Tecuci, Judeţul Galați”, cod SMIS 122380, au fost firmele Pavmir Agro şi Lemacons. 

„Într-o comunitate sănătoasă, investițiile nu înseamnă doar infrastructura rutieră și pietonală. Unul din domeniile principale în care trebuie să investim este educația, viitorul. Să nu ne fie indiferent unde și cum învață copiii tecuceni”, a menționat cu acea ocazie primarul Lucian Costin.  

Miercuri, 6 septembrie 2023, municipalitatea anunță prin vocea primarului tecucean sfârșitul implementării investiției la Școala nr. 10 „Dimitrie Sturdza”. 

 „Toamna se numără bobocii și în această notă încheiem un alt proiect din infrastructura educațională tecuceană, finanțat din fonduri europene. Tot la Școala nr. 10 vom începe în curând lucrările pentru eficientizarea energetică a corpului nou de școală, în baza unui proiect pe care l-am câștigat prin PNRR”, a declarat edilul Lucian Costin.   

Lucrările investiției ajunse la final au avut în vedere eficientizarea energetică a două corpuri de clădire din incinta Școlii „Dimitrie Sturdza”, atelierele și sala de sport. Centralele termice și tâmplăria au fost înlocuite cu unele performante, cu randament ridicat, ceea ce presupune eficiență mai mare, cu costuri reduse. Valoarea totală a investiției este de 1.655.005,34 lei.