Două adolescente transportate la spital în urma unui accident. Autoturismul s-a oprit într-un stâlp, șoferul a părăsit locul faptei

 

Marți, 12 septembrie 2023, în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați, prin intermediul 112, privind faptul că pe strada Principală din satul Toflea, comuna Brăhășești, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite. 

Din verificările efectuate de polițiștii rutieri s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 29 de ani, din Toflea, conducea un autoturism pe strada menționată, având direcția către piața din localitate. La un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra volanului și a intrat în impact cu un autoturism care se afla parcat pe partea dreaptă a sensului de deplasare.  

În urma impactului primul autovehicul a ricoșat și a accidentat ușor, cu partea dreaptă față, doi pietoni care se aflau în zona respectivă, respectiv două adolescente, ambele din satul Toflea, cu vârsta de 15 ani. Autovehiculul scăpat de sub control a intrat, ulterior, în impact frontal cu un stâlp, unde a fost abandonat de persoana aflată la volan care a părăsit locul producerii accidentului. 

Cele două adolescente au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. Nu au rămas internate. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar polițiștii au continuat verificările în cursul nopții, în vederea depistării conducătorului auto. 

În cursul dimineții de miercuri, 13 septembrie 2023, în jurul orei 9, bărbatul de 29 de ani s-a prezentat singur la sediul Poliției Municipiului Tecuci, la Biroul Poliției Rutiere, unde a dat detalii cu privire la împrejurările în care s-ar fi produs evenimentul rutier. Bărbatul a declarat că a părăsit locul accidentului de teamă că va fi agresat fizic de rudele victimelor. 

Cel în cauză a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul și luării măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Galați.