Percheziții privind traficul de droguri. 49 de adrese vizate în județele Galați și Vrancea – VIDEO

 

Marți, 19 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați și Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 49 de percheziții domiciliare, în județele Galați și Vrancea, în două cauze penale vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. 

Astfel, în prima cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 15 percheziții domiciliare. Din cercetări a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către  diverși consumatori, cu prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei. 

 De asemenea, în cea de a doua cauză, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, a efectuat 34 de percheziții domiciliare. Din cercetări a reieșit că, în luna iunie 2023, în municipiul Focșani, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. 

Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că membrii grupului ar fi achiziționat, în mod repetat, droguri de mare risc, de la persoane din județul Galați, în vederea comercializării ulterioare. Membrii grupului ar fi efectuat schimburi de droguri cu dealeri din județul Galați, furnizând tablete de ecstasy și cantități de MDMA, pentru doze de 3-CMC. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Brăila, inspectoratelor de poliție județene Galați și Vrancea, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea. 

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Galați și Vrancea și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 

Update: În prima cauză, în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, au fost descoperite și indisponibilizate peste 70 de grame de drog de mare risc (3-CMC), 5 cântare electronice de mare precizie, un grinder și alte mijloace de probă. 

La data de 19 septembrie a.c., procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a două persoane bănuite, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. 

Ulterior, în cursul zilei de astăzi, 20 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile. 

În urma perchezițiilor desfășurate în cea de-a doua cauză, au fost descoperite și indisponibilizate 27 de plicuri conținând droguri de mare risc (3-CMC) și 16 conținând canabis, 5 cântare de mare precizie, 5 grindere și alte mijloace de probă. 

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bancnote rulate și dispozitive de prizat droguri, recipiente și ambalaje ce prezintă urme de substanțe susceptibile a fi droguri, un pistol cu aer comprimat, 1.000 de lei și 30 de telefoane mobile.

La data de 19 septembrie a.c., procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 11 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu. 

În cursul zilei de astăzi, 20 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.