Lucian Costin: „Vom face obiecțiunile necesare să remedieze tot ceea ce nu e corespunzător”

 

Primarul Lucian Costin a fost aseară portavocea tuturor tecucenilor. Edilul și-a exprimat încă odată, public, nemulțumirea de felul în care arată Tecuciul datorită lucrărilor Apă Canal executate în orașul nostru. Afirmațiile au fost făcute miercuri, 4 octombrie 2023, la Reperul Tv. 

Pe marginea acestui subiect a fost luat în discuție dialogul la distanță cu directorul Apă Canal Galați, prin care această companie era acuzată că tergiversează lucrările. Acuzații erau și că au început foarte multe lucrări pe multe străzi și că nu se ocupă de aceste lucrări, la ordin politic.  

În data de 9 august 2023, directorul Apă Canal SA Galați a fost invitat în același studio. „Din punctul nostru de vedere lucrările sunt finalizate în proporție de 90%”, avea să spună la acea dată directorul Apă Canal. 

Lucrări Apă Canal iulie 2023

 Cu toate acestea, într-un comunicat emis de Apă Canal în 30 iunie 2023, referitor la lucrările de apă și canalizare executate în Tecuci, se scria printre altele: „Contractul a avut termen de finalizare a duratei de execuție data de 28.06.2023, iar pentru toate lucrările executate după acest termen constructorul va fi penalizat”. După aproape o lună și jumătate de la termenul limită, în 9 august, lucrările Apă Canal Galați din Tecuci se aflau la 90%.  

„Lucrările de proastă calitate pe care firma Rotary le-a făcut sunt evidente, vizibile zi de zi de către tecuceni, nu-ți trebuie multă inginerie ca să observi o refacere stradală de proastă calitate. Încă mai lucrează în Tecuci pentru că au foarte multe lucruri care nu sunt conforme”, a declarat, aseară, edilul Lucian Costin. 

Primarul tecucean a menționat că așteaptă un raport de la Inspectoratul de Stat în Construcții, de la București. Primăria Tecuci a primit o primă informare din partea Inspectoratului în care se precizează că instituția așteaptă detalii de la proiectantul acestei lucrări.  

 „Nu am mai primit nimic, probabil că o să trebuiască să fac o adresă de revenire. Nu este o noutate pentru mine că instituțiile statului, care ar trebui să monitorizeze calitatea acestor lucrări, nu își fac treaba. Trebuiau să intervină de atunci, de când i-am sesizat, să fie mai fermi în ceea ce fac. Așteptăm și noi să vedem când se finalizează acest proiect, când va veni vremea să primim aceste străzi, să ne fie predate înapoi, ca la momentul respectiv să facem obiecțiuni pe fiecare stradă în parte, sunt foarte multe lucruri care nu sunt în regulă”, a subliniat edilul tecucean.  

Pe parcursul emisiunii a fost reiterată afirmația că aceste lucrări de apă și canalizare trebuiau făcute, pentru că sunt depășite termenele de utilizare ale elementelor de infrastructură, numai că modul în care s-a lucrat nu este unul corespunzător. La acest moment sunt foarte multe lucruri care nu au fost remediate corespunzător, sunt foarte multe străzi cu probleme. Și zona centrală din municipiul Tecuci este o zonă afectată de aceste lucrări, iar refacerile nu sunt cum trebuie.  

Lucrări Apă Canal august 2023

 „E o bătaie de joc din partea celor de la Rotary cu susținerea celor de la Apă Canal. Dacă cei de la Apă Canal își doreau, puteau să supravegheze mult mai atent aceste lucrări, până la urmă dirigintele de șantier, cel care supraveghează calitatea lucrărilor, este angajatul celor de la Apă Canal”, a mai adăugat edilul Lucian Costin.  

Acesta a reamintit faptul că autorizația de construire nu a fost dată de Primăria Tecuci, autorizația de construire a fost emisă de Consiliul Județean Galați. Iar pârghiile de care dispune Primăria în privința acestor lucrări sunt destul de limitate. 

„Va veni vremea când trebuie să primim înapoi amplasamentul. Atunci vom face obiecțiunile necesare, să remedieze tot ceea ce nu e corespunzător făcut”, a conchis primarul Lucian Costin.