Tecuci, un oraș mai sigur

 

În urmă cu doi ani și jumătate, municipalitatea promitea instalarea mai multor camere de supraveghere în punctele fierbinți din Tecuci. Se dorea în acest fel reducerea infracțiunilor din oraș, precum și depistarea rapidă a persoanelor certate cu legea. 

„Îmi doresc un oraș sigur, în care fiecare dintre dumneavoastră să se simtă în siguranță, în orice loc și la orice oră”, declara, în aprilie 2021, primarul Lucian Costin.  

Ieri, 10 octombrie 2023, prin vocea primarului tecucean am aflat că de la începutul mandatului au fost montate peste 170 de camere de luat vederi, toate conectate la un dispecerat al Poliției Locale Tecuci. În același timp, multe persoane au fost depistate pe baza imaginilor înregistrate, pentru că au comis acte de vandalism, violențe, sau fapte antisociale. 

„Pentru că este foarte important să vă știți și copiii în liniște, în siguranță, inclusiv la locurile de joacă, ultimele asemenea dispozitive le-am amplasat în Parcul Regina Elisabeta. Zilele următoare continuăm și vom monta camere de luat vederi și în Parcul Central și în zona unităților militare”, a menționat ieri edilul Lucian Costin. 

Eforturile municipalității pentru asigurarea unui oraș cu o cât mai scăzută rată a infracționalității vor continua.