Incendiu izbucnit din joaca unui copil – VIDEO 

 

Luni, 16 octombrie 2023, în jurul orei 12:20, locatarii blocului de nefamiliști situat pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci, la nr. 116, au intrat în alertă. La parterul blocului a izbucnit un incendiu, despre care s-a vehiculat că se datora unui scurtcircuit la tabloul electric. 

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri și o ambulanță, iar  mai mulți locatari au fost evacuați preventiv. 

Din imaginile surprinse de camera de luat vederi amplasată la parterul imobilului reiese că incendiul a izbucnit la ora 12:18 din joaca unui copil. 

Din fericire, incendiul a fost stins în cel mai scurt timp și nu au existat victime.

 

Update: La data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 12:34, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic, prin intermediul 112, cu privire la faptul că într-o scară a unui bloc de locuințe situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a izbucnit un incendiu. 

Polițiștii care au ajuns în scurt timp la fața locului au asigurat un perimetru de siguranță pe timpul intervenției echipelor de pompieri care au lichidat incendiul. 

Toate persoanele care locuiesc în acest bloc au fost evacuate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, incendiul soldându-se cu pagube materiale, respectiv distrugerea panoului electric și a unei uși de acces la subsolul blocului, precum și alte bunuri aflate pe coridor. 

În urma cercetărilor efectuate, precum și a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenție de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere.  

În cursul dimineții de astăzi, 17 octombrie, polițiștii au identificat minorul care apare în înregistrarea video, fiind vorba despre un copil în vârstă de 9 ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci. Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliției Municipiului Tecuci. 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident și pentru luarea măsurilor legale, se arată în comunicatul IPJ Galați.    

 

sursa video: Munikipiul Tecuci