Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci împlinește 145 de ani de activitate

 

Miercuri, 8 noiembrie 2023, la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci împlinește 145 ani de activitate didactică neîntreruptă.  

Această prestigioasă instituție de învățământ reprezintă în istoria educației din orașul nostru primul Gimnaziu Real de Băieți (1878-1921), primul Liceu teoretic (1921-1977), primul Colegiu Național (2003-2023), prima școală tecuceană care a dat României 8 academicieni, 10 profesori universitari, precum și multe alte personalități remarcabile în toate domeniile vieții.   

 Evenimentul aniversar va avea loc la sediul Colegiului, începând cu ora 10, și va continua la Sala de Spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură, între orele 12.30 – 14.  

Urmând programul zilei, invitații și gazdele vor participa la Centrul de Documentare și Informare „Iorgu Iordan” al Colegiului Național „Calistrat Hogaș” la o evocare a celor 145 de ani de existență și de activitate, la slujba de pomenire a foștilor profesori și elevi trecuți la cele veșnice, precum și la spectacolul aniversar, organizat în cinstea tuturor hogășenilor din toate timpurile și de pretutindeni.   

Sunteți așteptați !