Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală – VIDEO

 

Joi, 16 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au pus în executare 39 de mandate de percheziție domiciliară.  

Dintre acestea, 22 percheziții au fost efectuate în Galați, 12 în Iași și 5 în București. Cercetările vizează șase cauze penale, persoanele fiind bănuite de evaziune fiscală. 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015 – 2020, persoanele bănuite de comiterea acestei fapte nu ar fi evidențiat veniturile realizate în urma unor activități comerciale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 

Update: Acţiunea a avut ca scop identificarea şi ridicarea actelor contabile, actelor extracontabile şi a sistemelor informatice necesare dovedirii activităţii infracţionale sesizate. De asemenea, s-a vizat identificarea şi ridicarea sumelor de bani şi a bunurilor mobile de valoare, în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru a garanta repararea pagubelor cauzate bugetului de stat.  

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate: 2207,78 grame de bijuterii din aur, sumele de 163.380 lei şi 14.520 euro, 3 laptopuri, telefoane mobile, medii de stocare, documente contabile, documente extracontabile, precum şi documente referitoare la autoturisme de lux. Cu privire la sumele de bani, bunurile ridicate şi autoturisme, urmează să se dispună instituirea măsurilor asigurătorii. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite infracţiunile şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor implicate, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.