Administrația propune trei proiecte de locuințe pentru cei care solicită teren gratuit

 

Oportunitatea de a atrage tinerii în Tecuci a fost una dintre temele luate recent în discuție de primarul Lucian Costin. Printre avantaje a fost enumerat și faptul că o populație mai numeroasă conduce la creșterea bugetului local.

„Sunt foarte mulți tineri care își doresc să migreze din orașele mai mari în orașe mai mici, din mai multe motive. Pentru că au nevoie de timp, au nevoie de siguranță pentru copii, apropierea de părinți, sunt tot felul de motive care îi determină pe tineri să vină către orașele mai mici”, a declarat edilul Lucian Costin.

Atribuirea de terenuri gratuite celor care vor să construiască o casă vine în întâmpinarea tinerilor care doresc să locuiască în Tecuci. În acest context, împreună cu arhitectul șef al orașului, se urmărește identificarea a trei proiecte de locuințe care să fie aprobate odată cu lista solicitanților, astfel încât noile zone să păstreze o linie arhitectonică comună.

„În general partea de documentație mai costă tinerele familii și atunci venim cu un sprijin total. Încercăm să le dăm cât mai multe utilități, pentru a le fi cât mai ușor, inclusiv partea de proiectare”, a conchis primarul Lucian Costin.