Șase persoane transportate la spital după coliziunea frontală dintre două autoturisme

 

Vineri, 25 noiembrie 2023, în jurul orei 15:50, pe DN 25, la intrarea în comuna Independența din județul Galați a avut loc un accident rutier în urma căruia au fost rănite mai multe persoane. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 37 de ani din comuna Tudor Vladimirescu, județul Galați, conducea un autoturism pe drumul menționat, având direcția de deplasare către Tecuci. Atunci când a ajuns la km 53 + 500 de metri, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 26 de ani, din comuna Liești. 

În urma accidentului rutier au fost avariate cele două autovehicule și au fost rănite șase persoane, fiind vorba despre cei doi conducători auto, doi adolescenți, cu vârstele de 17, respectiv 16 ani, și două minore, cu vârstele de 14 ani și 4 ani. Toți aceștia din urmă erau, la momentul impactului, pasageri în cel de-al doilea autoturism. 

La testarea alcoolscop a celor doi conducători auto, rezultatul a fost pozitiv în cazul bărbatului de 37 de ani, valoarea indicată de aparatul etilotest, fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Victimele au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. La unitatea medicală, ambilor conducători auto le-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.