Accident rutier mortal între Galați și Tecuci

 

Miercuri, 6 decembrie 2023, în jurul orei 17,  pe DN 25, în afara localității Tudor Vladimirescu din județul Galați a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a decedat și alte patru au fost rănite.  

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 54 de ani, din comuna Ivești, conducea un autobuz ce efectuează curse regulate Galați – Tecuci, având direcția de deplasare către Tecuci. La ieșire din comuna Tudor Vladimirescu șoferul ar fi pierdut controlul  direcției de deplasare, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe o parte. 

Din păcate, în urma evenimentului rutier a decedat o femeie cu vârsta de 48 de ani din comuna Tudor Vladimirescu și au fost rănite patru persoane de sex masculin, printre aceștia aflându-se și conducătorul auto. În autobuz se aflau în acel moment aproximativ zece persoane. 

La fața locului au intervenit și echipaje de pompieri de la descarcerare din cadrul ISU Galați și echipaje medicale din cadrul SMURD Galați, care au acordat primul ajutor victimelor, urmând a fi transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. La testarea alcoolscop a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ. 

 Traficul rutier este blocat în totalitate în acest moment în vederea acordării de îngrijiri medicale persoanelor rănite, precum și a efectuării cercetării la fața locului, urmând ca în scurt timp să fie reluat. 

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 

Update: În jurul orei 19.35, a fost reluat traficul rutier pe ambele sensuri de mers

 

Update: În continuarea activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, domiciliat în comuna Nicorești, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre o stație peco, aflată la periferia comunei Tudor Vladimirescu, ar fi pătruns pe DN 25 fără să se asigure în mod corespunzător, iar conducătorul autobuzului ar fi frânat brusc pentru a evita coliziunea față-spate dintre cele două autovehicule. În urma manevrei de frânare bruscă, ar fi fost pierdut controlul direcției de deplasare al autobuzului, care a pătruns pe sensul opus de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoutilitarei și-a continuat deplasarea către municipiul Tecuci, acesta fiind identificat la domiciliul său. Bărbatul deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul cercetărilor din cadrul dosarului penal întocmit se va stabili cu exactitate gradul de vinovăție al fiecăruia dintre cei doi conducători auto, în vederea luării măsurilor legale care se impun.