Primul meu film documentar – Gala de premiere

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci în parteneriat cu Asociația Zona Studio a organizat sâmbătă, 9 decembrie 2023, Gala de premiere și proiecția documentarelor realizate în perioada 10 – 18 noiembrie în cadrul proiectului „Primul meu film documentar”.   

Proiectul este implementat de Asociația Studio Zona în colaborare cu Asociația VIRA și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, fiind finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cofinanțat de Primăria Municipiului Tecuci. Perioada de desfășurare a proiectului este august 2023 – mai 2024, iar codul proiectului este 153.  

Liceenii tecuceni înscriși în proiect au fost îndrumați pe tot parcursul atelierului de Asistent universitar dr. Ileana Szasz din cadru S.N.S.P.A. București cât și de alți membrii ai echipei. Astfel tinerii au învățat tehnicile de filmare și fotografiere, metode de interviuri dar și montaj. De asemeni, au fost instruiți să folosească aparatura de specialitate și să lucreze în programe de editare și montaj. 

Tematicile documentarelor sunt: 

– Anxietatea la adolescenți – Cristina Candra, Enache Isabela, Miron Alexia, Mihaela Lupu 

– Restaurator la muzeu – Rareș Bratu, Alex Onica, Iulian Ganea 

– Clubul de istorie – Abălașei Teodora, Slavu Irina, Ema Dănilă 

– Cercetași – Denisa Burtea, Alexandra Damian, Bianca Bordei 

– Cluburile de motocicliști din Tecuci – Nicoleta Costin, Rareș Ghica, Bianca Băncilă, Ioana Popescu 

– Aviatorul veteran – Alex Onica, Rareș Bratu, Irina Slavu. 

 Evenimentul a fost deschis de managerul Muzeului – Daniel Dojan care a adus mulțumiri tuturor partenerilor proiectului, elevilor participanți, părinților, conducerii celor două colegii tecucene dar și publicului. A fost oferit cuvântul dr. Ileana Szasz, care a descris etapele de desfășurare a primului atelier, emoțiile participanților, dificultățile în realizarea filmărilor dar și momentele nostime și distractive din cadrul proiectului. Ulterior a avut loc proiecția filmelor și gala de premiere. Au fost prezente 100 de persoane la eveniment. 

Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci aduce mulțumiri membrilor Asociației Vira și Asociației Zona Studio, elevilor participanți cât și colegiilor tecucene și Primăriei Municipiului Tecuci, pentru sprijinul oferit.  

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”