La volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

 

În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, polițiștii gălățeni au depistat mai multe persoane care conduceau autovehicule, pe raza județului, fără a poseda permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice. 

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Cavadinești, a fost depistat în data de 29 decembrie 2023, în extravilanul satului Cavadinești, la volanul unui autoturism, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat un bărbat în vârstă de 22 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Regiment 11 Siret din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și pentru a se stabili dacă a consumat alte substanțe, rezultatele fiind negative. 

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Cavadinești, a fost depistat în data de 30 decembrie 2023 pe un drum comunal situat în extravilanul satului Roșcani, comuna Băneasa, la volanul unui autoturism, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. 

În dimineața zilei de 31 decembrie 2023, un bărbat din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei din aceeași localitate, având direcția de deplasare dinspre bulevardul George Coșbuc către strada Siderurgiștilor, a produs un accident rutier rezultat cu pagube materiale. Din verificările efectuate de polițiști, a rezultat că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat din data de 3 decembrie 2023. 

De asemenea, în seara zilei de 30 decembrie 2023, în jurul orei 22:35, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca – Post Poliție Cudalbi au depistat un bărbat, din localitatea Cudalbi, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 251, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.  

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor respective, transmite IPJ Galați.