Temperaturi sub zero grade săptămâna viitoare. Lapoviță și ninsori

 

Agenția Națională de Meteorologie prognozează începând de luni, 8 ianuarie 2024, temperaturi în scădere pe întreg teritoriul țării. Nivelul maximelor va fi sub minus 10 grade în nordul Moldovei până la cel mult minus 3 grade Celsius în restul regiunilor.  

Minimele pe parcursul nopților și dimineților, mai ales în prima parte a săptămânii, vor fi sub minus 10, chiar minus 15 grade Celsius până la minus 5 în restul teritoriului. Minimele cele mai coborâte vor fi în jumătatea nordică a Moldovei, dar și în regiunile intracarpatice.   

„Masa de aer polară foarte rece va aduce fenomene specifice datei din calendar. E vorba de o scădere bruscă și semnificativă cu diferențe foarte mari de temperaturi de la o zi la alta. Va aduce de asemenea în zonele nordice și montane ninsori, iar în centrul precipitații mixte, în timp ce în sud, cel puțin duminică, vor fi mai ales ploi, după care este posibil ca în contextul răcirii accentuate să resimțim și în zonele din partea de sud a țării, începând de luni, transformarea precipitațiilor în lapoviță și ninsoare”, a declarat directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM). 

Răcirea este una semnificativă pentru săptămâna 8 – 16 ianuarie 2024. După această dată vom intra într-un normal din punctul de vedere al regimului de temperaturi și al cantităților de precipitații.