A ajuns în spatele gratiilor pentru încălcarea ordinului de protecție

 

Miercuri, 3 ianuarie 2024, în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o femeie din satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, județul Galaţi, privind faptul că fostul său concubin ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, încălcând în acest fel prevederile unui ordin de protecție.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 35 ani din satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, fost concubin al reclamantei, ar fi a pătruns fără drept în imobilul unde domiciliază femeia, prin forţarea porţii și a unei uşi de acces. Bărbatul i-ar fi adresat acesteia ameninţări cu acte de violență extremă, având asupra sa un cuţit tip briceag.

Prin acțiunea sa, bărbatul, care se afla și sub influența băuturilor alcoolice, a încălcat prevederile sentinţei civile emise la data de 29 septembrie 2023 de Judecătoria Galaţi. Acesta avea obligația de a păstra o distanță minimă de 100 metri față de fosta sa concubină şi de locuinţa acesteia.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție, amenințare și violare de domiciliu. După audieri și administrarea materialului probator în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii a bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.