Un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat pe DN 24

 

Luni, 8 ianuarie 2024, la ora 13:57, Inspectoratul de poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel 112 privind faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați și a Postului de Poliție Priponești s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetățenie – română și moldovenească, conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la București către Chișinău. Atunci când a ajuns pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești din județul Galați, ar fi pierdut controlul direcției de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum și a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. 

 Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roșu de intervenție, însă până la sosirea echipajelor de intervenție și salvare, toți cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat. O singură persoană, o femeie de 55 de ani, care acuza dureri abdominale a fost preluată și transportată la spital. 

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Se circulă în prezent dirijat pe un singur sens de circulație, iar după finalizarea cercetării la fața locului, traficul rutier va fi reluat pe ambele sensuri de mers. 

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, transmite IPJ Galați.