Trei autoturisme avariate de un tânăr fără permis aflat sub influența alcoolului

 

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Târgu Bujor au fost sesizați privind faptul că un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Târgu Bujor, ar fi produs un eveniment rutier pe strada General Eremia Grigorescu, din aceeași localitate. În urma incidentului rutier au fost avariate trei autoturisme parcate pe strada respectivă. 

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești și ai Poliției Târgu Bujor au stabilit că tânărul care ar fi produs avarierea autoturismelor nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. La testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitatea a alcoolemiei, precum și a eventualelor substanțe psihoactive în organism, dar acesta a refuzat în prezența personalului medical. 

Polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

În urma probatoriului administrat în cauză, în data de 13 ianuarie a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore. A doua zi, în urma prezentării acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz. În situația în care vor fi obținute noi date cu privire la împrejurările care au dus la producerea acestui eveniment rutier urmărirea penală se va putea extinde, transmite IPJ Galați.