Cinci permise reținute, 83 sancțiuni aplicate, 3 certificate retrase de polițiști în doar două ore

 

Astăzi, 21 ianuarie 2024, în intervalul orar 7:30 – 9:30, agenții din cadrul Poliției Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești au acționat astăzi pe drumurile județene 242 și 251A din județul Galați. S-a urmărit depistarea în trafic și luarea măsurile legale față de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor și față de cei care nu purtau centura de siguranță. 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au testat 165 de persoane pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 Au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 22.450 lei, 4 dintre acestea fiind constatate pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 60 pentru alte abateri de la normele rutiere. 

Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Polițiștii au legitimat 221 de persoane și au verificat 216 autovehicule.