Modernizare de noi zone interblocuri la start

 

Vremea deosebit de frumoasă pentru această perioadă menține utilajele la lucru pe străzile din municipiul Tecuci. A fost emis ordinul de începere pentru execuția unor lucrări de reabilitare și modernizare a zonei interblocuri de pe strada 1 Decembrie 1918, respectiv blocurile AG. 

Întregul proiect are o valoare de 4,1 milioane lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul local, în urma unor economii realizate în special prin diminuarea schemei de personal a primăriei cu circa 60 de posturi. 

Proiectul prevede modernizarea parcărilor și crearea de noi locuri de parcare, modernizarea iluminatului public, a trotuarelor, aleilor între blocuri și a celor tranzit, dar și realizarea unei infrastructuri care să permită evacuarea apelor pluviale. Cartierul va fi înfrumusețat prin crearea de spații verzi, plantarea de arbori și arbuști, dar și a unui nou loc de joacă pentru copii.  

Lucrări similare au fost executate pe Aleea Ștrandului și în zona Gheorghe Petrașcu, acolo unde încă se mai lucrează. 

„Dacă vremea ține cu noi voi semna ordinele de începere și pentru zona interblocuri R și amenajarea de parcări pe strada Cpt. Gheorghe Decuseară din Zona industrială”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Edilul a mai menționat că va fi deseori prezent la aceste lucrări, nu va permite întârzieri în execuție și nici rezultate sub standardele impuse.