Vin ploile. Ninsori la altitudini mari

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare și o avertizare valabile până miercuri, 14 februarie 2024. 

Începând de luni, 12 februarie, ora 14, până miercuri, 14 februarie, ora 10, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. 

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte. 

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h. 

Cod Galben 

În intervalul 12 februarie, ora 18 – 13 februarie, ora 22, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. 

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți, 13 februarie, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.