Campanie desfășurată de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați

 

În perioada 10 – 11 februarie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale Slobozia Conachi și Schela, în colaborare cu medicul veterinar responsabil, au desfășurat o campanie pentru educarea deținătorilor de exemplare canine. Aceștia au fost informați cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, a identificării câinilor prin microcipare, conform prevederilor O.U.G nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, precum și a interdicției abandonului, dar și pentru verificarea respectării legislației incidente protecției animalelor pe raza comunelor amintite. 

 Cu ajutorul materialelor informative ce au fost distribuite deținătorilor de animale, polițiștii au urmărit educarea și informarea acestora despre obligațiile ce le revin, pentru a evita să intre sub incidența legii penale sau contravenționale din domeniul protecției animalelor. 

De asemenea, toți cetățenii cu care au interacționat polițiștii au fost îndemnați să respecte prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată. Le-a fost reamintită obligația de a le asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producției, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, precum și asistența medicală, cu precizarea că nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.