La volan fără permis sau sub influența alcoolului

 

Sâmbătă, 2 martie 2024, în jurul orei 16:40, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în traficul rutier pentru control, pe strada Costică Popovici din comuna Matca, un autoturism care era condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din localitate. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul are suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 2/3 martie, în jurul orei 3:17, un bărbat de 34 de ani din Cluj a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității Matca. 

La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei. 

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, la cel de-al doilea adăugându-se și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.