La volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

 

Marți, 5 martie 2024, polițiștii de pe raza județului Galați au depistat în trafic mai multe persoane care conduceau autovehiculele în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Slobozia Conachi. Acesta conducea autoturismul pe strada Tineretului, din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. 

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

În jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Târgu Bujor – Compartimentul Ordine Publică, au depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Băneasa, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal de pe raza satului Roșcani din comuna Băneasa. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor pentru a i se preleva mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, transmite IPJ Galați.