Proiecție la Muzeu – Primul meu film documentar

 

Prima proiecție din cadrul celui de-al doilea atelier al proiectului „Primul meu film documentar” a avut loc duminică, 10 martie, ora 11, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. A fost vizionat un film captivant care aduce la viață diverse legende urbane din perioada comunistă. Realitatea și ficțiunea se împletesc în mod natural aducând la suprafață o filă intrigantă a trecutului nostru. 

 Istoricul și cercetătorul Andrei Răzvan Voinea, președinte al Asociației Studio Zona, a fost invitatul alături de care a fost dezbătut ritmul vieții cotidiene dintr-o epocă încărcată de evenimente istorice. Studiile sale includ licență la Facultatea de Istorie (2008) și master de Studii Culturale Britanice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (2010), ambele în cadrul Universității din București și master de istorie central-europeană în cadrul Universității Central-Europene (Budapesta, 2012). Este doctor în istoria arhitecturii (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, 2017), bursier al Academiei Române (2014-2015) și Fullbright Visiting Scholar la Universitatea din Pittsburgh (Departamentul de Istoria Artei și Arhitecturii, 2016-2017). A lucrat ca arhivist la „Open Society Archives” și în prezent este colaborator al revistelor Historia Urbana, Urbanismul, Magazinul Istoric și Arhitectura. 

Proiecția filmului a stârnit diferite reacții în rândul publicului, nostalgii și răspunsuri la întrebările adresate de istoricul Andrei Răzvan Voinea. 

Proiectul Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni și proiecții de film documentar – Tecuci este implementat de Asociația Studio Zona în parteneriat cu Asociația VIRA și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cofinanțat de Primăria Municipiului Tecuci. 

Proiecțiile continuă și în săptămânile următoare: 

 – Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 11; 

– Sâmbătă, 23 martie 2024, ora 11; 

– Sâmbătă, 30 martie 2024, ora 11; 

– Sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 11. 

Intrarea este gratuită. Vă așteptăm! 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”